Bilogoro u srcu te nosim – zapjevajmo srcem na festivalu tradicije i jedinstvenih melodija

Veliko Trojstvo će ponovno oživjeti duh hrvatske glazbene baštine u nedjelju, 3. studenoga, na 9. Etno festivalu „Bilogoro u srcu te nosim“. U 19 sati Školsko-sportska dvorana postat će pozornica za 17 talentiranih izvođača iz cijele Hrvatske, koji će nas provesti kroz pjesme pune ljubavi prema domovini, prošlosti i duši našeg naroda i pokazati svu ljepotu Bilogore.

Večer tradicije, strasti i jedinstvenih melodija Festival, koji nastavlja dugu glazbenu priču Bilogore i Podravine, iz godine u godinu privlači najbolja glazbena imena i najzanimljivije izvođače iz svih krajeva Hrvatske. Na sceni ćete vidjeti soliste, duete, glazbene sastave, ali i folklorne grupe koje pripremaju nastup za ovu posebnu večer cijelu godinu. Svi oni nastupaju u pratnji velikog festivalskog orkestra, čije melodije spajaju ljepotu tradicije i suvremenog zvuka. Ove godine, poseban gost večeri bit će jedan od najprepoznatljivijih glazbenika Hrvatske – Igor Delač – čiji će izvedbe dodatno obogatiti ovaj jedinstveni glazbeni događaj.

Biti dio festivala znači više od pukog slušanja – publika je ta koja bira pobjednika! Atmosferu dodatno podiže poseban način glasovanja: svatko od posjetitelja dobit će kemijsku olovku kao suvenir i tim glasovanjem ostaviti svoj trag u povijesti festivala. Zamislite samo kako cijela dvorana, zajedno s vama, diše u ritmu glazbe i odlučuje tko je taj kojem će ova posebna noć donijeti pobjedu!

foto: Željko Smešnjak

 Jednostavno do Velikog Trojstva – pripremili smo vam prijevoz i olakšali kupnju ulaznica! Ne morate brinuti o prijevozu – besplatni autobus polazi s Autobusnog kolodvora u Bjelovaru, u 17:30. Ulaznice su dostupne svakog radnog dana u Općini Veliko Trojstvo, subotom i četvrtkom na Gradskoj tržnici u Bjelovaru te na ulazu na dan festivala. Pridružite se nama bez stresa i uživajte u večeri koju ćemo svi zajedno pamtiti!

foto: Željko Smešnjak

Bilogora u jesenskom ruhu: iskoristite priliku za istraživanje i nezaboravne fotografije!
Dođite ranije i otkrijte sve ljepote koje Veliko Trojstvo i Bilogora nude! Posjetite Planinarski dom „Kamenitovac“, istražite Galeriju na otvorenom „Svijetle pruge“, gdje se umjetnost i priroda stapaju u jedno, ili napravite savršenu fotografiju na Etno okućnici u samom srcu mjesta. Za one željne spektakularnih pogleda, Bilogorski čardak pruža očaravajući pogled na Veliko Trojstvo i čarobne brežuljke Bilogore – savršeno mjesto za upijanje jesenskih boja.

foto: Stipe Božić

Prepustite se večeri posvećenoj tradiciji domaće glazbe, gdje svaki stih priča o ljubavi prema Bilogori: „Bilogoro, u srcu te nosim! Kud god idem, s tobom se ponosim.“  Zajedno ćemo stvoriti uspomene koje će nas grijati kroz cijelu zimu. Vidimo se na 9. Etno festivalu „Bilogoro u srcu te nosim“ – jer najbolja glazba ima svoje srce upravo ovdje, u Velikom Trojstvu!

foto: arhiv TZ Bilogora Bjelovar

Iskoristite priliku i provedite dan istražujući  ruralne bisere Velikog Trojstva i njegove okolice. Evo nekoliko preporuka kako provesti savršeno poslijepodne u Bilogori:

Planinarski dom „Kamenitovac“ – Smješten u miru prirode, Kamenitovac je idealan za sve ljubitelje svježeg zraka i planinskog ugođaja. Ovdje možete uživati u domaćim delicijama, opuštajući se u posebnoj atmosferi svježine i zdravlja. Miris šume i zvuk tišine oko vas savršen su uvod u večer ispunjenu glazbom.

foto: Manuel Art

Galerija na otvorenom „Svijetle pruge“ – Ako ste ljubitelj umjetnosti, Galerija „Svijetle pruge“ nešto je što ne smijete propustiti! Smještena pod otvorenim nebom, ova jedinstvena galerija pokazuje umjetničke radove inspirirane prirodom i životom u Bilogori. Skulpture, instalacije i slike stapaju se s okolišem, dajući cijelom prostoru mističan i nadrealan ugođaj pokazujući zainteresiranima pravi mali muzej na otvorenom.

Etno okućnica u srcu Velikog Trojstva – Ova mala etno-oaza savršen je podsjetnik na tradicionalnu arhitekturu i životni stil starog sela. Svratite do Etno okućnice, prošećite između drvenih kućica, starih predmeta i cvjetnih vrtova te uronite u atmosferu jednostavnijeg, prošlog vremena. Ovo mjesto nudi i savršenu pozadinu za nezaboravne fotografije!

foto: Željko Smešnjak

Bilogorski čardak – Za sve ljubitelje panoramskih pogleda, Bilogorski čardak je obavezno odredište. Smješten na uzvišenju, čardak pruža veličanstven pogled na doline, šume i brežuljke Bilogore, odjevene u tople jesenske boje. Idealno za opuštanje uz zalazak sunca prije nego što se uputite prema festivalu.

foto: arhiv TZ Bilogora – Bjelovar

Uronimo uvečer posvećenu ljepoti domaće glazbe, gdje svaki stih priča o ljubavi prema Bilogori: „Bilogoro, u srcu te nosim! Kud god idem, s tobom se ponosim.“ Vidimo se na 9. Etno festivalu „Bilogoro u srcu te nosim“ – jer najbolja glazba ima svoje srce upravo ovdje, u Velikom Trojstvu!

Kratko o povijesti festivala

Festival „Bilogoro u srcu te nosim“ svoje začetke bilježi kroz prva okupljanja folklornih ansambala Bilogore i Podravine. Iz prvih skromnih susreta izrastao je u ozbiljan glazbeni događaj posvećen očuvanju tradicije i promociji lokalne kulture. Prvo službeno izdanje festivala održano je u Velikom Trojstvu s ciljem okupljanja glazbenika i kulturnih društava iz svih dijelova Hrvatske koji njeguju tradicijski zvuk.

Osnovna ideja festivala bila je ponuditi platformu susreta glazbenicima i folklorašima iz različitih dijelova Hrvatske  na kojoj bi pokazali svoje radove i umjetničke izričaje inspirirane tradicijom, a publika je s oduševljenjem prigrlila ovu zamisao.

Tijekom proteklih devet godina, festival je postao omiljena stanica za hrvatske izvođače svih uzrasta i stilova. Glazbeni sastavi, solo pjevači, te kulturno-umjetnička društva ulažu mjesece truda u pripremu nastupa kako bi izveli nove, autentične pjesme koje prenose ljepotu i ponos Bilogore. Nastupi su od početka popraćeni festivalskim orkestrom. Posebnu zanimljivost dodaje glasovanje publike, koje, uz stručni žiri, stvara osjećaj povezanosti i zajedništva s izvođačima. Danas je festival simbol ljubavi prema narodnoj glazbi i zavičaju, okupljajući srca iz cijele Hrvatske pod stihovima „Bilogoro, u srcu te nosim.”

Sve informacije:

turizam-bilogorabjelovar.com.hr

Facebook event