Nešto posebno, pet jedinstvenih smještaja u Hrvatskoj

Jedinstveni smještaji, od nekonvencionalnih koliba do luksuznih apartmana koji dizajnom ili lokacijom privlače pozornost, gostima pružaju nezaboravna iskustva u prekrasnom okruženju. Booking.com, vodeća online platforma za putovanja, izdvojila je primjere jedinstvenih smještaja diljem Hrvatske koji će putnicima u potrazi za nečim posebnim ispuniti sva očekivanja.

Floria Glamping Garden
Floria Glamping Garden smješten je u Labinu, a gostima nudi opuštajuće glamping iskustvo, uz mogućnost uživanja na svježem zraku na terasi. Uz kontinentalni ili vegetarijanski doručak koji se poslužuje u kampu, gosti mogu započeti dan na najbolji mogući način, prije opuštanja uz spa sadržaje ili unajmljivanja bicikala kako bi istražili okolicu. A kada se nauživaju boravka u prirodi, tu je i razgledavanje Labina, srednjovjekovnog grada u Istri koji je zbog svog bogatog kulturnog naslijeđa idealan za ugodnu šetnju.

Planinska kuća Father’s Land nalazi se u Rakovici u Karlovačkoj županiji. Ova prekrasna kuća gostima će omogućiti miran boravak u prirodi, a istovremeno je opremljen dječjim igralištem, terasom, vrtom i opremom za roštilj – nešto za svakoga! Gostima će se svidjeti i mogućnosti za aktivni odmor u okolici koja je prekrasna pozornica za aktivnosti kao što su pješačenje ili vožnja bicikala. Njezin smještaj u blizini najstarijeg hrvatskog nacionalnog parka, koji je i na UNESCO-ovom popisu Svjetske prirodne baštine, omogućuje vam da posjetite njegova prekrasna kaskadna jezera i slapove, pri čemu ulaznicu s vožnjom brodom oko jezera i vodopada možete kupiti iz udobnosti svog doma.

Koliba Tree House Gorski Lazi smještena je u Tršću u Gorskom kotaru. Gostima nudi doista jedinstveno iskustvo boravka u zelenilu, s prekrasnim pogledom na planine. Ovdje možete uživati u boravku u vrtu, sunčanju na terasi ili roštiljanju, kao i raznim aktivnostima u okolici, poput pješačenja, vožnje bicikla ili ribolova. Lokacija je posebno omiljena među parovima, koji su je ocijenili sa savršenih 10 za svoja putovanja. Gorski kotar prekrasan je za uživanje ne samo zimi, već i ljeti, jer nudi hladniju klimu i priliku za opuštanje u planinama. 

Palace Elisabeth, Hvar Heritage Hotel je najstariji hotel na Hvaru, izgrađen na kraju 19. stoljeća i smješten na impresivnoj lokaciji u blizini katedrale Sv. Stjepana i brojnih drugih znamenitosti. Iz soba ovog hotela pruža se pogled na glavni trg, a odavde možete promatrati i zalazak sunca iznad Paklinskih otoka. Na terasi restorana gosti mogu uživati u mediteranskim specijalitetima s pogledom na marinu.
Kako biste nastavili svoje upoznavanje s hedonističkom stranom ovog prekrasnog srednjodalmatinskog otoka, odlučite se na zanimljiv poludnevni obilazak dvije vinarije i putovanje kroz stoljeća hvarske vinogradarske baštine, obogaćeno degustacijom vrhunskih vina uz ukusne lokalne specijalitete, pod vodstvom lokalnog vodiča.

Naslovna fotografija: Pixabay
Izvor objave: Putoholičari.rtl.hr