Festival retro glazbe u Pećinskom parku Grabovača!

5. Summer Vibe Festival održava se i ove godine u Pećinskom parku Grabovača, a ljubitelji retro glazbe dočekali su svoje. Rezervirajte subotu, 20. srpnja od 18 sati i uživajte u hitovima disco, pop i rock glazbe prošloga stoljeća.

U planu vam je dobra i opuštena zabava u prirodi? Na pravome ste mjestu, jer osim festivala subotu možete iskoristiti za nezaboravan izlet s obitelji i prijateljima.

Pećinski park Grabovača udaljen je od Perušića tek 2,5 km, dakle automobilom ćete stići ovdje za par minuta. A Park pravo bogatstvo. Osnovan je 1886. godine i jedini je pećinski park u Europi. Zbog široke lepeze sadržaja koji nudi iznimno je posjećen, pa tako ovdje možete posjetiti Biljni park s hobitskom kućicom koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje filmskog serijala Gospodar prstenova. Kućicu možete uz najavu razgledati iznutra te vidjeti replike namještaja iz spomenutog serijala. 

Kad ste već u blizini popnite se svakako na obližnji vidikovac te uz pogled na netaknutu prirodu, ostatke Starog grada Perušića i crkve Uzvišenja sv. Križa slušati pjesmu vjetra. Na deset metarskom vidikovcu postavljene su šumske orgulje, odnosno 6 cijevi koje stvaraju zvuk uslijed puhanja vjetra i strujanja zraka. Jednostavno zastanite ovdje i prepustite se pjesmi koju za vas komponira priroda. 

Outdoor ponuda

Pećinski park Grabovača ima 4 poučne staze pa ako volite planinariti preporučujemo jednu od njih. Staza Čovjek i krš laganim hodom odvest će vas kroz šumu do najljepšeg vidikovca “Ploče” na visini od 734 metra s kojeg se pruža pogled na kanjon rijeke Like, Ličko polje, te u daljini Velebit. Idealna lokacija za kratak odmor i fotografiranje, te nastavak prema najvećoj atrakciji jedinog pećinskog parka u Europi – špilji Samograd.

Ako ste se pitali kakva je ponuda outdoor aktivnosti u Općini Perušić, budite sigurni da se nećete razočarati. Rubnim dijelovima Parka protječe rijeka Lika. S tokom od 78 km najduža je hrvatska ponornica i druga europska. Ova lička ljepotica izvire podno Velebita nedaleko Medka, a ponire u Kosinjskoj dolini. 

Na poznatoj lokaciji Ćojluk možete istraživati Liku kanuom, a za one željne adrenalinskih aktivnosti tu je paintball, igra koja u svakome od nas budi dijete, natjecatelja i želju za pobjedom. Za masnice ne brinite, jer vrhunska oprema neće ostaviti većih tragova. Možda tek pokoja, no vjerujte kad zviždaljka označi početak igre, modrice ćete brzo zaboraviti. 

Navečer na 5. Summer Vibe Festival retro glazbe!

Već tradicionalno, preporučujemo da prekrasno popodne iskoristite za piknik s vašim najmilijima, a večer za promatranje skrivenih kutaka svemira, sve uz vječne glazbene hitove do 1989. godine. Za najmlađe su pripremljena iznenađenja tijekom dana, a navečer također i za odrasle.

Ponesite dobru volju, košare, deke i hranu za piknik, pronađite svoje mjesto na livadama i šumama Grabovače i uživajte u međunarodnoj atmosferi!  Festival retro glazbe se organizira s ciljem promocije boravka u prirodi, druženja obitelji i prijatelja, svijesti o važnosti očuvanja prirode (#noplastic) te poticanja i aktiviranja mladih iz lokalne (i šire) zajednice na sudjelovanje u aktivnostima za zajednicu.

U organizaciji ove manifestacije sudjeluju i djelatnici Turističke zajednice Općine Perušić, Narodne knjižnice Općine Perušić te volonteri koji borave na Grabovači u sklopu projektne aktivnosti Zaštita prirode 3, financirane iz programa Europskih snaga solidarnosti.

Foto: PP Grabovača, Tea Rožman Svedrović

Kontakt

Izvor: Skitnice.hr