• NASLOVNICA
 • GASTRO HRVATSKA
More
  Naslovnica Događanja/najave Dani švoja - gurmanska bajka kroz listopad i studeni osvojit će vas...

  Dani švoja – gurmanska bajka kroz listopad i studeni osvojit će vas opojnim okusom i ponudom

  Sjeverozapadna Istra svaki put iznova osvaja gosta opojnim okusima i mirisima, skrivenim mjestima ili manifestacijama. Boravite li ovdje na jesen, iskoristite priliku i kušajte bogatu ponudu jela na bazi ribe list.
  Ova vrhunska bijela riba lokalno se naziva švoj pa otud i naziv manifestacije.

   

  Iz godine u godinu Dani švoja su postali jedan od simbola sjeverozapadne Istre. Potvrdili su to i mnogobrojni posjetitelji koji se s jesenskim danima iznova vraćaju istarskim švojima. U 2017. godini svoje menije je ponudilo čak 16 priznatih restorana i konoba što je siguran znak da su švoje jedni od omiljenijih plodova plavog Jadrana.

  Dani švoja traju čitavih mjesec dana i odvijaju se po restoranima i konobama Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle koji tih dana nude menije s najmanje četiri slijeda na bazi lista, i uz to poslužuju kvalitetna vina i maslinova ulja lokalnog područja.

  Švoj tako postaje nadahnuće, inspirirajući kuhare na nove kreacije i kombinacije – chefovi streme novim dostignućima i puštaju mašti na volju, odnoseći gastronomske doživljaje na nove razine, a sve u slavu plemenitoj ribi svojstvenoj upravo sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka. List tada sja u punom sjaju, i dodaje još jednu dimenziju bogatom tkanju istarske kuhinje.

   više informacija: coloursofistria.com

  Izvor: Colours of Istria

  PRATITE NAS

  1,342InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Pobjeći od prosinačkog šušura u zasluženu osamu? Imamo rješenje

  Dosta vam je adventskog šušura, gužvi na ulicama i trgovima, žudite za zimskom oazom gdje bi se u miru regenerirali, te u simbiozi fine...