More
  Naslovnica Blog Visovac zastao u vremenu - preporuka by Travel Advisor.eu

  Visovac zastao u vremenu – preporuka by Travel Advisor.eu

  Ivana Begović, Travel Advisor.eu

  Nacionalni park Krka zaista je prekrasan i vrijedi ga vidjeti u svako doba godine. Prilika da vidim dno rijeke i ronim pod slapovima nešto je što se ne odbija, pa sam eto ovaj dragulj prirode vidjela  iz jedne nove perspektive. I nije mi žao. Priroda u Krki gotovo je jednako pitoma i idilična kao i ona oko nje, popraćena istom bukom tekuće vode i slapova i jednakog mirisa šume i mulja. Ispod slapova je prekrasno, kao u oblacima mjehuruća, bistro, hladno i jako bučno. Nevjerojatan osjećaj.

  Noćna mistika
  Obilazeći park noću , kad nema turista,  ostala sam zadivljena mnoštvom životinja i ljepotom prirode više nego i u jednom boravku ovdje za vrijeme turistučkih posjeta.Da se bar uvijek moze tako doći. Poseban je to odmor za duh i tijelo.

  Najljepši dio obilaska je posjet otočiću Visovcu, koji se nalazi na istoimenom jezeru na toku Krke. Bajkovito mjesto koje ostavlja bez teksta. Savršeni mir, u sred savršeno netaknute prirode, u koji se smjestio franjevački samostan  još davne 1440. godine. Izgledom se nije promijenio. Sam je sebi dovoljan.
  Najstariji očuvani dijelovi kompleksa su bunarska kruna iz 14. stoljeća, te dijelovi samostanskog klaustra iz 15. stoljeća
  U samostanu se čuva vrlo vrijedna zbirka knjiga, umjetnina i ostalih važnih dokumenata. Ozidani vrtovi uređeni su besprijekorno, svih voćki ima i svaka je kao nacrtana. Nestvaran prizor.

  Tu su i domaće životinje koje slobodno šeću po vrtovima, i preko zida se gledaju sa patkama i labudovima koji uživaju u svom nešto divljijem habitatu. Vlada potpuna tišina koja izaziva na poštovanje sama po sebi, i tjera da se koncentrirate na savršenstvo prirode kojom ste okruženi. Franjevci ovdje žive u potpunom skladu i miru sa prirodom, koja ako nije raj na zemlji mu je jako nalik. 
  Visovac je bajka koju obavezno treba doživjeti. Savršeni mir. “Gore beskrajni obzor, plavetnilo u koje se zabadaju sive klisure, kamen protkan zelenim krošnjama stabala, a u sredini glatka plavo zelena površina vode s odsjajem vrba, čempresa i jablana.”

  Izvor i fotografije: Travel Advisor.eu

  Youtube

  Facebook Savjetnik za putovanja

  PRATITE NAS

  1,378SljedbeniciSlijedi