More
  Naslovnica Blog Brijuni - priroda na najljepši pogled

  Brijuni – priroda na najljepši pogled

  Hotel s privatnom plažom, da li je to moguće kod nas? Je i to na Brijunima i ne samo privatna plaža, nego čitav otok. Nema gužve, nema borbe za kvadratni metar ručnika, nema prodavača krafni, bureka, glasne muzike iz obližnjeg kafića niti traženja parkirališta za pregrijane limene ljubimce.

  Čega onda ima?

  Ima mira, tišine, krda jelena, prazne uvale, parkirališta za bicikle, mega jahti i sve je vrlo fino, pristojno i uredno. Otok u ljetno doba izgleda poput prizora iz bajke. U sumrak krda jelena i srna izađi iz šume na velike livade. Zečevi veličine osrednjeg pudla pretrčavaju puteve, a paunovi se šepure i kriču. Sami na biciklu prolazite livadama i šumarcima, svjetla Pule se vide preko mora…ovo je neki drugi svijet.

  Definitivno u Europi ne postoji slično mjesto. Brijuni, kolijevka europskog elitnog turizma, su ostali sačuvani. Možda i nije loše da su svih onih Jugoslavenskih godina bili zatvoreni za mase turista, ili da su zanemarivani za Hrvatskih vlada. Možda je to sebično, ali, sačuvana je priroda i ništa bitno nije devastirano.

  Brijune treba posjetiti čim prije. Mega projekti raznih investitora pretvorit će prije ili kasnije ovu oazu mira u, veliko, ekskluzivno ljetovalište pa će ili biti preskupi ili zatvoreni za one koji nisu gosti hotela. Za sve će vjerojatno to biti bolje, no Brijune treba posjetiti sada dok su još takvi kakvi jesu.

  Zadnji puta kad sam bio hotel je čist i uredan, ali osim preuređenih apartmana, uređenje soba je poput stana u Zapruđu sredinom pedesetih. No na hotele ne treba trošiti previše riječi jer jednostavno nisu dovoljno dobri za takvo okružje u kojem se nalaze. Na Brijune se dolazi zbog prirode, a ne zbog luksuza iako su cijene prilično luksuzne.  Početkom rujna, cijena najbolje premium sobe s pogledom na more je oko 1200 kn.

  Zaista jesu Brijuni – priroda na najbolje.

  Vlado Šestan, Travel Advisor.eu

  PRATITE NAS

  1,377SljedbeniciSlijedi