More
  Naslovnica Blog 10 najljepših božićnih sajmova u Europi a da nisu Beč ili Zagreb

  10 najljepših božićnih sajmova u Europi a da nisu Beč ili Zagreb

  Piše: Ivana Begović, Travel Advisor.eu

  U vrijeme Adventa, svi europski gradovi posebno su šarmantni u sjaju i raskoši vanjskih ukrasa, obasjani neodoljivim božićnim lampicama. Zrakom se širi miris kuhanog vina, tradicionalnih jela i kolača.Neki od najvećih božićnih sajmova vuku tradiciju još od srednjeg vijeka, a u sezoni božićne kupovine, privlače milijune gostiju iz cijelog svijeta te se pozicioniraju kao udarni turistički proizvod. Donosimo listu nekih od najljepših božićnih sajmova u Europi:

  Copenhagen

  10 najljepših božićnih sajmova u Europi

  Niste doživjeli božićna svjetla ako niste vidjeli gotovo četiri milje lampica dekorativno postavljenih duž čuvenog zabavnog parka Tivoli u Copenhagenu. Sajam je prepun štandova na kojim se prodaju tradicionalni kolači, toči kuhano crno vino i služe štapići od grožđica, badema i cimeta.

  Brussels

  10 najljepših božićnih sajmova u Europi

  Božićni sajam u Brusselu postoji tek od 2002, ali je festival Pleasures of winter već omiljena stanica Europljana za Božić. Svaku noć možete uživati u glazbeno svjetlosnom show programu, probati tradicionalne specijalitete poput belgijskog waffela, čokolade i neobičnih piva. Ako vam ni to nije dovoljno možete klizati na ogromnom klizalištu.

  Amsterdam  

  10 najljepših božićnih sajmova u Europi

  Advent u Amsterdamu zaista je divno iskustvo. Blagdanski ugođaj u Nizozemskoj počinje sredinom studenoga, ali najveće je gradsko slavlje u povodu dolaska Svetog Nikole kada se održava i velika gradska parada. Najveći božićni sajam je na Museumpleinu, veličanstvenom trgu koji se u vrijeme blagdana pretvara u tržnicu punu suvenira i lokalnih rukotvorina. Osobit je doživljaj posjet klizalištu na otvorenom gdje se, osim u klizanju, uživa u blagdanskim svjetlima i pogledu na gradske muzeje koji ga okružuju.

  PRATITE NAS

  1,381SljedbeniciSlijedi