• NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Aktivni odmor Općina Bilje - vrata Baranje

  Općina Bilje – vrata Baranje

  Na području turističke destinacije općine Bilje, stalno je prisutan trend porasta dolazaka i noćenja turista. U odnosu na protekle godine, vidljiv je porast dolazaka i noćenja, posebice u kategorijama izletničkog turizma te cikloturizma.

  Statistički pokazatelji pokazuju da je u prvoj polovici 2019. godine ostvareno 3467 dolazaka te 7732 noćenja, što je za 10% više dolazaka i 30 % više noćenja u odnosu na isto razdoblje u 2018.godini. Također nedavno su otvorena 4 nova smještajna kapaciteta, s oko 30 ležaja, te izletište, što znači da se destinacija općine Bilje i dalje razvija.

  Kao i u dosadašnjim godinama, i ove godine je općina Bilje pokrovitelj brojnih manifestacija u svim naseljima općine Bilje: „Kokošuteš“ u Vardarcu, proljetne Fišijade i Festivala paprike u Lugu,  manifestacija 20. Međunarodni Etno susreti u Bilju, 21. Ribarski dani u Kopačevu te obilježavanja Dana općine Bilje. Krajem 2018. godine, sudjelovali su i u  novim uspješnim događanjima  „Advent u Bilju, bez struje“, te u promociji gastro specijaliteta Baranje, prigodom suorganizacije „Baranjskog stola“, koji se održao u Osijeku, u sklopu manifestacije Advent u parku, te u Puli.

  U  sklopu razvoja ruralnog turizma, za nagradu Suncokret ruralnog turizma, u kategoriji Turistička seljačka obiteljska gospodarstva, zlatnu povelju dobio je OPG Goran Gusak, eko gospodarstvo Orlov put iz Kopačeva te u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu Kuća u prirodi Eko centra Zlatna greda.

  Kroz cijelu godinu, Televizija Slavonije i Baranje televizijskim reportažama pratila je sve manifestacije na području općine Bilje, a značajni medijski prostor imali su za vrijeme održavanja manifestacije „Slama“ u Bilju, kada je televizijski prilog sa manifestacije emitiran uživo na Hrvatskoj televiziji u emisiji Dnevnik, te je snimljen poseban prilog o razvoju turističkih sadržaja Općine, emitiran u emisijama „Turizam.hr“, „Dobro jutro Hrvatska“, te u regionalnoj Županijskoj panorami.
  Povodom manifestacije, prilog o turizmu općine Bilje emitiran je i u Dnevniku Nove TV.

  “Advent bez struje“, trodnevni event u kojem su sudjelovali brojni izvođači u programu bez rasvjete i razglasa, te udruge koje su pripremale gastro ponudu na starim šporetima, pobudio je izuzetan interes brojnim medija. Imali su 1 javljanje uživo sa samog mjesta događanja, na HTV-u u popodnevnom terminu te su bili dio plaćenog oglasa TZ Osječko – baranjske županije o blagdanskim događanjima na televiziji N1.

  Općina Bilje svojim djelovanjem uvelike doprinosi poboljšanju gospodarskog rasta u turističkom sektoru, te nastoji što je više moguće financirati  aktivnosti lokalne zajednice i udruga, koje su nositelji brojnih kulturno zabavnih i gospodarskih sadržaja u općini Bilje.

  fotografije: Pavo Nikolić, JU PP Kopački rit, web zajednica Bilje, TZO Bilje 

  TZO Bilje
  Facebook TZO Bilje

   

  PRATITE NAS

  1,285InstagramSlijedi

  Najčitanije

  “Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su...

  „Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su najljepše plaže.“ - ulomak iz knjige RokOtok, Domagoja Jakopovića Ribafisha. RokOtok je nastao u...