ExploreCroatia suradnici

Glavna urednica 

Anita Žuvela Hitrec

Po struci je profesorica filozofije i diplomirani kroatolog, a posebno područje interesa su joj novi mediji i digitalni kanali komunikacije.

Na vodećem news portalu www.net.hr, radila je od 2007. do 2014. godine, te je na istoimenom portalu 2014 godine, inicirala pokretanje turističke rubrike na portalu www.net.hr,  Hotpots.net.hr koju je vodila četiri godine. Autorica je brojnih blogova i putopisa o kontinentalnim destinacijama, te vanjski suradnik gastro portala Okusi.eu. i Travel Advisor.eu

Članica je Fijet Croatia – svjetske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu. Za svoj rad nagrađena je 2017 godine posebnim priznanjem FIJET-a Marko Polo,  za iznimno korištenje medijskih komunikacijskih tehnologija u promociji turizma Hrvatske, te je iste godine, nagrađena i posebnim priznanjem za doprinos promociji projekta Vision One u društvu najistaknutijih pojedinaca kontinentalnog turizma. 

Kontakt: anita@animastudio.hr
Mob: 099 6000 886
animastudio.hr

 

KOLUMNISTI I  VANJSKI SURADNICI EXPLORE CROATIA:

DORA MARINIĆ

Na mladima svijet ostaje. Ova mlada blogerica sa uspješnim instagram profilom i vlastitom blog stranicom, iako profesionalno daleko od putovanja, često stvara slobodne trenutke kako bi što više mogla putovati. Posebna želja joj je upoznati što više hrvatskih mjesta i sve ljepote koje ova zemlja nudi. Kako bi što više od posjećenog i doživljenog ostalo u pisanoj i slikovnoj memoriji, Dora iz hobija otvara  instagram profil a nakon nekog vremena započinje pisati blog i voditi Facebook stranicu. Njeni brojni Insta pratitelji tako nauče iz svakog njenog izleta ponešto novo o ljepotama Hrvatske, a Dorini blogovi su savršeni spoj turističke preporuke i otkrivanja kulturno povijesnog naslijeđa. 
Sva ta blaga možete pronaći  na blogu Dorine razglednice.

HELENA VARENDORFF

Helena Varendorff je osnivačica portala Okusi.eu. Kao slobodna novinarka i fotograf surađivala je s više hrvatskih i europskih medija kao što su npr. Die Presse, The Economist Group i Cosmopolitan. Autorica jedne kuharice te food blogerica, obožava tržnice i putovanja na kojima može kušati nova jela i namirnice i želi svoju strast prenijeti i na čitatelje portala. Serija Heleninih izvrsnih tekstova o tržnicama i europskim kavanama, omiljeno je štivo svih onih koji o okusima svijeta kao i profinjenim zalogajima,  žele saznati više. Naša Helena je naš prozor u profinjeni gastro globus, a njeni recepti su isprobano i provjereno, među najboljim web receptima koje smo iskušali.

MARIO KOREN 

Cikloturistički vodič i urednik stranice www.nippyadventures.com
Zaljubljenik u biciklizam i fotografiju, bajker sa dugogodišnjim iskustvom lutanja Slavonijom i Podravinom.
Sudjelovao u realizaciji projekata Drava4Enjoy i EuroVelo13 (trasiranje ruta kroz VPŽ, fotografije i tekstovi) kao i u organizaciji nekoliko biciklijada. Strastveni biciklist, Mario svaki slobodan trenutak provodi na njemu, fotografirajući i snimajući naše najljepše kontinentalne ciklo staze, te pokazuje drugim zaljubljenicima u ovaj sport ponajbolje ciklo ture kontinentalne Hrvatske.
Uz Nippyadventures,  urednik i stranice MTBavantura – biciklističke staze i izletišta VPŽ.

MARIO JUKIĆ

Urednik i vlasnik popularnog bloga HEDONISM TOURISM, autor brojnih blogova i putopisa na temu enologije, gastronomije, slavonskih destinacija, povijesti, prirode, sporta i putovanja. Područje Mariova interesa je gastronomija, a rodna Slavonija i njena raskošna gastro, eno i beer craft ponuda su stalna tema njegovih blogova i tekstova. Mario izvještava o brojnim manifestacijama Slavonije i Baranje i njegovo pero bilježi samo pozitivne i lijepe stvari koje predivna Slavonija izdašno daje na tanjuru, čaši, ponajviše u gostoljubivosti svog čovjeka.
Posjetite ga na mariojukic.blogspot.hr

TINA ETEROVIĆ ČUBRILO

Članica Zbora turističkih novinara Tina Eterović Čubrilo, dugogodišnja predsjednica Zbora turističkih novinara i aktualna predsjednica hrvatskog FIJET-a i potpredsjednica Svjetske organizacije turističkih novinara i pisaca u turizmu – FIJET CROATIA

Tina Čubrilo Eterović radila je kao urednica na 1. programu Hrvatskoga radija od 1970., 20 godina je bila politički komentator i izvjestitelj, a od 1992. radila je kao specijalizirana novinarka i urednica emisija o turizmu i putovanjima. Autorica je brojnih dokumentarnih reportaža, suradnica u specijaliziranim časopisima i urednica portala FIJET-Hrvatska. Jedna je od troje osnivača Sindikata novinara Hrvatske, a od 1996. – 2014. bila je predsjednica Zbora turističkih novinara.

Dobitnica je nagrade Zlatno Pero Hrvatskog novinarskog društva 1996. za dokumentarne reportaže, nagrade Europske federacije turističkih novinara (Lecce, Italia) za unapređenje međunarodne suradnje i toleranciju i dvije nagrade FESTO, Europske federacije turističkih novinara za doprinos profesionalnom unapređenju turističkog novinarstva i ukupni doprinos u novinarstvu.

Diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Na RZ-u od 1970, gdje je pratila gospodarstvo, rad Sabora i Vlade 1980–90. Od 1991. prati turistička zbivanja kao novinarka i urednica u emisijama Turizam plus i Kultura putovanja. Za dokumentarne emisije Svjedočanstva nagrađena je na Tjednu radija u Ohridu 1989, a za dokumentarne reportaže Poznati Hrvati u svijetu pomažu domovini Zlatnim perom HND-a 1995.

TOMISLAV RADIĆ

Svestrani novinar i kolumnist sa znanjem četiri strana jezika (engleski, francuski, njemački i talijanski).
Tomislav je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Apsolvirao na Višoj upravnoj školi, na Visokoj upravnoj školi, na Fakultetu političkih znanosti i na postdiplomskom studiju na Ekonomskom fakultetu.

Od 1969. do 1986. godine radio je kao urednik u Vanjsko političkoj redakciji, kao urednik središnjih informativnih emisija (Dnevnik, Dnevne novosti, Jutarnja kronika i Kronika dana) i kao reporter na Prvom programu Radio Zagreba. Godine 1986. prelazi na Univerzijadu najprije kao urednik svih izdanja Univerzijade a nakon toga obavlja poslove direktora Odjela za informiranje. Od 1990 godine Glavni i odgovorni urednik Radio Sljemena.

Od 1993 godine urednik turističke emisije Sunčani sat (2.program Hrvatskog radija). Bio je savjetnik u Ministarstvu turizma u mandatu ministra Damira Bajsa te je bio član Upravnog vijeća HINE – stručnjak za pravna pitanja. Surađivao je u Tjednom listu omladine, Plavom vijesniku, Večernjem listu, Borbi, u mariborskoj Večeri, u časopisima Turizam plus, Cro turizam i Novinar.

Trenutno piše za Gospodarski list, kolumnist  je u magazinu Agroglas (Glas Slavonije) i suradnik na Portalima Businessin.hr, HIA.hr.(Hrvatska izvještajna agencija).

VLADO ŠESTAN

Osnivač web portala Travel Advisor.eu i osnivač mega popularne Facebook grupe Savjetnik za putovanja, koja broji preko 30.000,00 aktivnih članova. Bivši direktor korporativne prodaje u Atlasu i Generalturistu, te vlasnik turističke agencije, autor knjige Najljepša europska skijališta, ovaj poznati domaći globetrotter svoja brojna putovanja bilježi na svom YouTube kanalu i Facebook grupi koja je postala vodeće mjesto u regiji savjetovanja za putovanja. Svako putovanje počinje prvom stanicom, a Savjetnik za putovanja je postala prva stanica kamo većina njih svrati da bi se raspitala gdje i kamo otići. Vladini brojni putopisi pisani su jednostavno, nepretenciozno, precizno i usmjeriti  će vas bez suvišnih detalja, na neke od najljepših destinacija svijeta.

 

COMMENTS