ExploreCroatia suradnici

Mario Koren 

Cikloturistički vodič i urednik stranice www.nippyadventures.com
Zaljubljenik u biciklizam i fotografiju, bajker sa dugogodišnjim iskustvom lutanja Slavonijom i Podravinom.
Sudjelovao u realizaciji projekata Drava4Enjoy i EuroVelo13 (trasiranje ruta kroz VPŽ, fotografije i tekstovi) kao i u organizaciji nekoliko biciklijada. Strastveni biciklist, Mario svaki slobodan trenutak provodi na njemu, fotografirajući i snimajući naše najljepše kontinentalne ciklo staze, te pokazuje drugim zaljubljenicima u ovaj sport ponajbolje ciklo ture kontinentalne Hrvatske.
Uz Nippyadventures,  urednik i stranice MTBavantura – biciklističke staze i izletišta VPŽ.

Mario Jukić

Urednik i vlasnik popularnog bloga HEDONISM TOURISM, autor brojnih blogova i putopisa na temu enologije, gastronomije, slavonskih destinacija, povijesti, prirode, sporta i putovanja. Područje Mariova interesa je gastronomija, a rodna Slavonija i njena raskošna gastro, eno i beer craft ponuda su stalna tema njegovih blogova i tekstova. Mario izvještava o brojnim manifestacijama Slavonije i Baranje i njegovo pero bilježi samo pozitivne i lijepe stvari koje predivna Slavonija izdašno daje na tanjuru, čaši, ponajviše u gostoljubivosti svog čovjeka.
Posjetite ga na mariojukic.blogspot.hr

Helena Varendorff

Helena Varendorff je osnivačica portala Okusi.eu. Kao slobodna novinarka i fotograf surađivala je s više hrvatskih i europskih medija kao što su npr. Die Presse, The Economist Group i Cosmopolitan. Autorica jedne kuharice te food blogerica, obožava tržnice i putovanja na kojima može kušati nova jela i namirnice i želi svoju strast prenijeti i na čitatelje portala. Serija Heleninih izvrsnih tekstova o tržnicama i europskim kavanama, omiljeno je štivo svih onih koji o okusima svijeta kao i profinjenim zalogajima,  žele saznati više. Naša Helena je naš prozor u profinjeni gastro globus, a njeni recepti su isprobano i provjereno, među najboljim web receptima koje smo iskušali.

Silvija Podoljak

Silvija je direktorica Turističke zajednice grada Požege, autorica bloga Živim po svom, marketing direktor jedne od najuspješnijih slavonskih manifestacija Aurea fest, moderatorica više poslovnih panela u Slavoniji i regiji, blogerica portala Samopozitivno.com. Ljubav prema svom poslu i ljubav prema Požegi, pretočila je u više blogova na temu turizma i otkrivanja Požege i Požeško – slavonske županije kao predivne destinacije. Silvijin je moto: “If you can speak you can influence, if you can influence you can change the world!“, a svojom svestranošću i brojnim talentima, uspješno podcrtava vlastitu tezu. Silvijini blogovi su dokaz velike ljubavi i truda prema svojem poslu, a mi smo ponosni da imamo u svojim redovima i istaknutog turističkog djelatnika.

Anita Žuvela Hitrec

Anita je suosnivač, idejni začetnik  i project manager poznatog turističkog portala Croatia Hotspots . 
Područje interesa su joj novi mediji i digitalni kanali komunikacije. Na vodećem news portalu www.net.hr, radila je gotovo 7 godina. Autorica je brojnih blogova i putopisa o kontinentalnim destinacijama, te vanjski suradnik gastro portala Okusi.eu.
Danas plovi slobodnim vodama privatnog poduzetništva, kroz tvrtku Anima studio.
Članica je Fijet Croatia – svjetske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu. Za svoj rad nagrađena je 2017 godine posebnim priznanjem FIJET-a Marko Polo,  za iznimno korištenje medijskih komunikacijskih tehnologija u promociji turizma Hrvatske, te je iste godine, nagrađena i posebnim priznanjem za doprinos promociji projekta Vision One u laskavom društvu najistaknutijih pojedinaca kontinentalnog turizma. 

Dora Marinić

Na mladima svijet ostaje. Ova mlada blogerica sa uspješnim instagram profilom i vlastitom blog stranicom, iako profesionalno daleko od putovanja, često stvara slobodne trenutke kako bi što više mogla putovati. Posebna želja joj je upoznati što više hrvatskih mjesta i sve ljepote koje ova zemlja nudi. Kako bi što više od posjećenog i doživljenog ostalo u pisanoj i slikovnoj memoriji, Dora iz hobija otvara  instagram profil a nakon nekog vremena započinje pisati blog i voditi Facebook stranicu. Njeni brojni Insta pratitelji tako nauče iz svakog njenog izleta ponešto novo o ljepotama Hrvatske, a Dorini blogovi su savršeni spoj turističke preporuke i otkrivanja kulturno povijesnog naslijeđa. 
Sva ta blaga možete pronaći  imenom bloga,  Dorine razglednice.

Vlado Šestan

Osnivač web portala Travel Advisor.eu i osnivač mega popularne Facebook grupe Savjetnik za putovanja, koja broji preko 30.000,00 aktivnih članova. Bivši direktor korporativne prodaje u Atlasu i Generalturistu, te vlasnik turističke agencije, autor knjige Najljepša europska skijališta, ovaj poznati domaći globetrotter svoja brojna putovanja bilježi na svom YouTube kanalu i Facebook grupi koja je postala vodeće mjesto u regiji savjetovanja za putovanja. Svako putovanje počinje prvom stanicom, a Savjetnik za putovanja je postala prva stanica kamo većina njih svrati da bi se raspitala gdje i kamo otići. Ono o čemu brojni brandovi maštaju, (aktivnosti, komentari, rasprave,  stalan i bogat korisnički engagement), Vladina grupa postiže bez ikakvog truda,  a sudjelovanjem u njoj, ulazite u središte travel iskustva, iz prve ruke. Vladini brojni putopisi pisani su jednostavno, nepretenciozno, precizno i usmjeriti  će vas bez suvišnih detalja, na neke od najljepših destinacija svijeta.

COMMENTS