Ryanair planira uvesti letove iz Splita i Zagreba - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • TURISTIČKE VIJESTI
More
  Naslovnica Destinacije Ryanair planira uvesti letove iz Splita i Zagreba

  Ryanair planira uvesti letove iz Splita i Zagreba

  Ryanair, najzaposlenija europska aviokompanija, održala je sastanke s hr ministrom turizma, o uvođenju letova iz Zagreba i Splita. Ryanair planira uvesti letove iz Splita i Zagreba.
   
   Iz kompanije dolaze informacije kako je sastanak s ministrom prošao u pozitivnom tonu, a teme su bile su bile dugoročna suradnja s hrvatskim zračnim lukama, povećanje broja linija, te potencijalno uvođenje novih letova iz Zagreba i Splita.
   
  Do razgovora o novim linijama došlo je tek nekoliko tjedana nakon što je Zračna luka Zagreb zatražila od Vlade smanjenje iznosa godišnjih koncesija. Rezultat smanjenja troškova svakako mi značio i povećani interes niskotarifnih avioprijevoznika za uvođenjem letova iz hrvatskog glavnog grada. Ove zime Eurowings jedini je lowcoaster koji leti iz Zagreba.
   
  Ryanair planira uvesti letove iz Splita i Zagreba
   
  S druge strane, direktor splitske zračne luke, Lukša Novak, prošle godine je izjavio kako Ryanair leti samo iz zračnih luka koje podupiru njihove letove. Potvrdio je uspostavljanje kontakta i sastanak sa predstavnicima Ryanaira, ali i zaključio kako još uvijek nema uvjeta za suradnju s obzirom Zračna luka Split nije mijenjala svoju poslovnu politiku. Njegov zaključak bio kako aerodromi u Splitu i Dubrovniku imaju konstantan rast prometa, te nemaju potrebu stimulirati kompanije da uvode letove. Mišljenja je kako bi to samo stvaralo nered.
   
  Ryanair će nastaviti svoju suradnju sa Zračnom lukom u Zadru i planira već sljedeće godine uvesti do osam novih linija. Četiri su već potvrđene. Međutim, ovu zračnu luku neće više koristiti kao bazu u kojoj drže svoje zrakoplove.
  Ryanair peti je najveći avioprijevoznik u Hrvatskoj po broju putnika na tjednoj bazi. Do sada, iz Hrvatske, njihovi avioni letjeli su samo ljeti.
   

  PRATITE NAS

  1,274InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Moreška – viteško srce Korčule

  Pokrovitelj priče Uz katedralu sv. Marka, korčulanske bratovštine, kamenoklesarstvo, tradicijsku drvenu brodogradnju i vaterpolo, stoljećima poznati viteška tradicijski ples moreška, upotpunjava ljepotu Korčule. Oni su snažni,...

  Bogatstvo Varaždinske okolice

  Explore Preporuke
  Putevima bana Jelačića
  Zlatna SLavonija na dva kotača
  Mističnim bilogorskim putevima
  Moreska viteško srce