Advent bez struje - kreativno i maštovito ovih dana u Bilju - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Destinacije Advent bez struje - kreativno i maštovito ovih dana u Bilju

  Advent bez struje – kreativno i maštovito ovih dana u Bilju

  Tragom potrage za kreativnim i maštovitim Adventima vodimo vas u općinu Bilje u Baranji.
  Baranja je prelijepa destinacija, poznata prije svega po odličnoj hrani ali i brojnim sadržajima.


  foto: Zdenko Pušić

  A samo Bilje je jedna posebna destinacija, smještena na posebno sretnom mjestu – s jedne strane, susjed mu je Osijek, urbana sredina sa svim pogodnostima velikog grada, a s druge potpuna divljina – netaknuta, drevna ljepota Kopačkog rita.


  foto: Hrvoje Domazetović, JU PP Kopački rit

  Predblagdansko razdoblje baš zato se u Bilju slavi na poseban način – bez struje! Svaki dan adventa, možete u posebnom, zimskom ruhu posjetiti Kopački rit i doživjeti ovo mitsko mjesto u zagrljaju zime; naša je preporuka najaviti svoj dolazak i provozati se toplim vlakićem, u  primjerenom blagdanskom ruhu.

  foto: Tomislav Horvat

  Zadnji adventski tjedan, posebno će svečan biti u Bilju. Središte mjesta dobiti će svoj adventski sajam, osvjetljen svijećama, fenjerima i otvorenih plamena. Osim ambijenta, bez struje će se odvijati i program, uz glazbenike koji pjevaju božićne pjesme i nastupe folklornih skupina. Prigodna će biti i ponuda hrane i toplih napitaka, jer će se sve po starim receptima pripremati na nekoliko starih seoskih peći -“šporeta”.

  Ukrasi od slame, borovine i sušenog voća upotpunit će ovaj doživljaj i dokazati da je čaroban Božić moguće imati i bez struje! Advent bez struje u Bilju održavati će se od 21. – 23. prosinca, od 17,00 sati, u središtu mjesta Bilje. Pokrovitelj manifestacije je općina Bilje, a organizatori TZ općine Bilje i HMKC Bilje. 

  Cijelo vrijeme održavanja Adventa, bogata gastro ponuda zimskih jela i slastica: pečene kobasice, čvarci, sarma, fiš paprikaš, gulaš od divljači te langošice, krofne, salenjaci, čaj, kuhano vino i rakija.

  Dobro došli u Bilje!

  Izvor: TZO Bilje

  fotografije; arhiv uredništva, Hrvoje Domazetović i Tomislav Horvat JU PP Kopački rit

  PRATITE NAS

  1,274InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Moreška – viteško srce Korčule

  Pokrovitelj priče Uz katedralu sv. Marka, korčulanske bratovštine, kamenoklesarstvo, tradicijsku drvenu brodogradnju i vaterpolo, stoljećima poznati viteška tradicijski ples moreška, upotpunjava ljepotu Korčule. Oni su snažni,...

  Bogatstvo Varaždinske okolice

  Explore Preporuke
  Putevima bana Jelačića
  Zlatna SLavonija na dva kotača
  Mističnim bilogorskim putevima
  Moreska viteško srce