Nova tura šibenske Adventure - Advent s mirisom mora - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • BLOG
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Blog Nova tura šibenske Adventure - Advent s mirisom mora

  Nova tura šibenske Adventure – Advent s mirisom mora

  Šibenski Advent s mirisom mora i mediteranskim štihom, i ove godine je najposebniji Advent u Dalmaciji. Adventura počinje od 06.12.2019. i traje do 01.01.2019.
  Dođite u Šibenik na najoriginalniji, najekološkiji, najkreativniji Advent s mirisom mora!

  Jedini plastic free Advent u Hrvatskoj, otvorit će vam svoje srce i vrata točno na blagdan Svetog Nikole, paljenjem tisuću svjećica u središnjem gradskom parku. Jedinstvena glazbena i gastro ponuda osvojiti će brojne posjetitelje i ove godine!

  Šibenčani i njihovi gosti s nestrpljenjem iščekuju ovogodišnju božićnu bajku. Omiljena gradska manifestacija, pod imperativom ekološke osviještenosti, ove će godine, osim Perivoja Roberta Visijanija, osvijetliti i druge dijelove stare gradske jezgre na koje će se proširiti adventske lokacije.

  Brojna glazbena imena izmjenjivati će se na pozornicama u Parkiću i na Trgiću, spremna zabaviti, raspjevati i rasplesati posjetitelje, te zadovoljiti različite glazbene ukuse!

  Glazbeni program Adventure otvara splitski glazbenik Vojko Vrućina, a neka od imena koja nas na adventskim pozornicama očekuju su: Opća opasnost, Mia Dimšić, Letu štuke, Luce, RHCP Tribute, Nipplepeople & Bojana… i mnogi drugi.

  Na pješačkoj ruti od Parkića do Trgića, na trgu ispred  crkve Svetog Frane, posjetitelji će moći obići Sajmić – adventski sajam s bogatim izborom proizvoda iz kućne radinosti, te će tako moći upotpuniti blagdansku kupovinu originalnim poklonima.

  Na istoj blagdanskoj ruti nalazi se i Galerija Matija koja će za vrijeme Adventure postati dom Adventurice, kontinuiranog zabavno – radioničkog programa za najmlađe, s ciljem podizanja ekološke svijesti, a sve to uz podršku Nacionalnog parka Krka. 

  Najmlađe i one koji se tako osjećaju, posebno veseli klizalište koje će biti otvoreno na blagdan sv. Nikole.

  S posebnim nestrpljenjem se isčekuje još jedno izdanje Fritulade / 17.12. – jedinstvenog gastro natjecanja u spravljanju fritula, gdje će svoje snage u spravljanju te tradicionalne slastice po bakinim receptima odmjeriti brojne ekipe. Biti će to zabavno druženje i obilježavanje „Proslave“ ili „Osmina“tradicionalnog šibenskog običaja.

  Preko tisuću lampiona osvijetlit će  nebo iznad grada u okviru humanitarne akcije ‘Šibenik daruje’, i stvoriti prekrasan prizor u Badnjoj noći.

  Osim Adventure, tradicionalne Božićne čarolije obradovat će male šibenčane i djecu iz okolnih mjesta, i tako proširiti božićnu radost. Adventske kućice radit će svakog dana od 10 ujutro do 23 sata, a vikendom do 1 sat u noći.

  Vi dođite a mi obećavamo još jednu Adventuru za pamćenje!

  DETALJAN PROGRAM ŠIBENSKE ADVENTURE PRONAĐITE na linku RASPORED DOGAĐANJA

  Mudro isplanirajte svoje vrijeme i budite dio najoriginalnijeg Adventa na obali. Vođeni činjenicom važnosti odgovornog ponašanja u cilju ekološke održivosti, Šibenski Advent je jedini “plastic free” Advent u Hrvatskoj.  Do sada su spriječili da više stotina tisuća komada plastike završi u prirodi! Osim što je NO PLASTIC FANTASTIC, fantastičan je i osjećaj kad se svjesno i odgovorno ponašamo i u trenutcima najveće opuštenosti. 
  I ove godine na Adventuri 2018. svjesno se odgovorno ponašamo – s istim, zajedničkim ciljem.

  Usput, pogledajte kako je bilo na prošlogodišnjoj Adventuri u Šibeniku:

  Adventura Šibenik 2017.

  Red emocija, red smijeha, red zabave. Prošla #Adventura nam je dala sve od toga.Pred nama je #NovaTura, još bolja, još veća i na više lokacija.Nestrpljivo brojimo dane do početka najboljeg adventa na obali.#Adventura2018 #AdventuraŠibenik

  Posted by Adventura Šibenik on Friday, November 2, 2018

  Izvor: adventura.sibenik.hr

  www.sibenik-tourism.hr

  facebook.com/TouristBoardSibenik

  instagram.com/lovesibenik

  PRATITE NAS

  1,274InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Moreška – viteško srce Korčule

  Pokrovitelj priče Uz katedralu sv. Marka, korčulanske bratovštine, kamenoklesarstvo, tradicijsku drvenu brodogradnju i vaterpolo, stoljećima poznati viteška tradicijski ples moreška, upotpunjava ljepotu Korčule. Oni su snažni,...

  Bogatstvo Varaždinske okolice

  Explore Preporuke
  Putevima bana Jelačića
  Zlatna SLavonija na dva kotača
  Mističnim bilogorskim putevima
  Moreska viteško srce