Istražite biciklističke puteve Južne Moslavine - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • BLOG
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Aktivni odmor Istražite biciklističke puteve Južne Moslavine

  Istražite biciklističke puteve Južne Moslavine

  Vijugave staze, ravnice i brežuljci, asfalt ili zahtjevni off road… Staze moslavačkog juga vas čekaju, krenimo u avanturu na dva kotača kroz zagrljaj prirodnih ljepota ovog područja! 
  Atraktivan i raznolik okoliš regije, bogata kulturno povijesna baština, povoljna klima te mnoštvo cesta s manjim intenzitetom motornog prometa i puteva, pružaju ovom području prednosti za razvoj ponajprije cikloturizma. Posljednjih godina puno pažnje se u Moslavini pridaje razvoju ovog popularnog oblika turizma.

  Na širem području oko Kutine postoji sve više označenih i ucrtanih staza, za rekreativce, ali i za one koji su željni zahtjevnijih ruta.
  Do sada je obilježeno 123 km transverzalnih pravaca, te više od 250 km tematskih biciklističkih staza i ruta, poput vinske, naftne, srednjovjekovne, a područjem prolaze i rute Sisačko-moslavačke županije koje povezuju brojna mjesta.

  Sve rute obuhvaćaju značajne kulturne i prirodne turističke atrakcije i objekte u područjima kojima prolaze. Dio ruta prolazi i iznimnim prirodnim područjem Parka prirode Lonjsko polje i Regionalnog parka Moslavačka gora, kao i uz arheološka nalazišta i lokalitete, seoska domaćinstva, vinarije i znamenitosti, uz pratnju prekrasnog krajobraza u kojem se spajaju ruralna arhitektura i industrijska baština.

  Od nedavno je u Moslavini dostupan i jedan novi i kvalitetan sadržaj: vođene ture na električnim biciklima. Mladi entuzijast iz Kutine projektom ebike.pdl, sve blagodati moslavačkog kraja želi pokazati kroz razvoj biciklističkih vođenih tura. Želja je da se potaknu gosti, ne nužno zagriženi biciklisti, da kroz pedaliranje električnim biciklima dožive Moslavinu u nešto sporijem tempu, baš u cilju upoznavanja kraja, te eno-gastro ponude. Za avanturiste, u ponudi su ture po strmim obroncima Moslavačke gore.

  Uživajte u stazama iznenađenja – u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja. Sagorite kalorije, dobro se provedite, istražite našu prirodu, povijest, gastronomiju i gostoljubivost moslavačkih domaćina.

  Više informacija pronađite na slijedećim poveznicama:

  www.facebook.com/ebikepdl

  WEB: www.turizam-kutina.hr

  Izvor: Turistička zajednica grada Kutine

  PRATITE NAS

  1,274InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Moreška – viteško srce Korčule

  Pokrovitelj priče Uz katedralu sv. Marka, korčulanske bratovštine, kamenoklesarstvo, tradicijsku drvenu brodogradnju i vaterpolo, stoljećima poznati viteška tradicijski ples moreška, upotpunjava ljepotu Korčule. Oni su snažni,...

  Bogatstvo Varaždinske okolice

  Explore Preporuke
  Putevima bana Jelačića
  Zlatna SLavonija na dva kotača
  Mističnim bilogorskim putevima
  Moreska viteško srce