Advent u Čardi kod Baranjca

Piše: Mario Jukić, Hedonism Tourism

Svaki grad koji iole drži do sebe ima svoj Advent kao turističku manifestaciju. No da li ste ikada čuli da jedan restoran, ili preciznije čarda, organizira svoj advent?
Agilni Denis Šoštarić netom što je otvorio svoj restoran Čarda kod Baranjca, odlučio je standardnu restoransku ugostiteljsku ponudu upotpuniti brojnim manifestacijama, a kako kaže Advent je tek prva u nizu.

„Čarda radi tek mjesec dana i već gorimo od rezervacija i gostiju. To mi je dodatna motivacija da napravim još jedan iskorak. Imamo ekipu od devet ljudi zaposlenih u čardi, ali isključivo ja kuham fiš paprikaš. Iako mi je to ponekad pomalo zamorno, cijeli dan provesti na otvorenom uz kotliće, mislim da je jedino takav pristup korektan prema gostima. Ova moja ugostiteljska priča je od početka prilično personalizirana i svi gosti očekuju da im ja skuham osobno fiš paprikaš. Imam svoj jedinstveni recept s pomoću kojega sam i pobjeđivao na brojnim fišijadama i logično, ne želim ga nikome otkriti. Eventualno ga mogu prodati, ali to košta 3000 eura“ kroz smijeh mi govori Denis.

Ako Baranjska kuća iz Karanca može imati Zimsku burzu kavanskih svirača i slične manifestacije, zašto i Čarda kod Baranjca ne bi imala svoj advent!?

Iza čarde se nalazi prostrano dvorište u kojem će se sve zbivati. Za advent će se dvorište prikladno dekorirati rasvjetom i rekvizitima. Kotlovina, kobasice u vinu, bijelo i crno kuhano vino, kuhana rakija nuditi će se gostima.

O brojnim zanimljivim gastro događanjima, čitajte na blogu: mariojukic.blogspot.hr