10 najljepših božićnih sajmova u Europi a da nisu Beč ili Zagreb - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • BLOG
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Blog 10 najljepših božićnih sajmova u Europi a da nisu Beč ili Zagreb

  10 najljepših božićnih sajmova u Europi a da nisu Beč ili Zagreb

  Piše: Ivana Begović, Travel Advisor.eu

  U vrijeme Adventa, svi europski gradovi posebno su šarmantni u sjaju i raskoši vanjskih ukrasa, obasjani neodoljivim božićnim lampicama. Zrakom se širi miris kuhanog vina, tradicionalnih jela i kolača.Neki od najvećih božićnih sajmova vuku tradiciju još od srednjeg vijeka, a u sezoni božićne kupovine, privlače milijune gostiju iz cijelog svijeta te se pozicioniraju kao udarni turistički proizvod. Donosimo listu nekih od najljepših božićnih sajmova u Europi:

  Copenhagen

  10 najljepših božićnih sajmova u Europi

  Niste doživjeli božićna svjetla ako niste vidjeli gotovo četiri milje lampica dekorativno postavljenih duž čuvenog zabavnog parka Tivoli u Copenhagenu. Sajam je prepun štandova na kojim se prodaju tradicionalni kolači, toči kuhano crno vino i služe štapići od grožđica, badema i cimeta.

  Brussels

  10 najljepših božićnih sajmova u Europi

  Božićni sajam u Brusselu postoji tek od 2002, ali je festival Pleasures of winter već omiljena stanica Europljana za Božić. Svaku noć možete uživati u glazbeno svjetlosnom show programu, probati tradicionalne specijalitete poput belgijskog waffela, čokolade i neobičnih piva. Ako vam ni to nije dovoljno možete klizati na ogromnom klizalištu.

  Amsterdam  

  10 najljepših božićnih sajmova u Europi

  Advent u Amsterdamu zaista je divno iskustvo. Blagdanski ugođaj u Nizozemskoj počinje sredinom studenoga, ali najveće je gradsko slavlje u povodu dolaska Svetog Nikole kada se održava i velika gradska parada. Najveći božićni sajam je na Museumpleinu, veličanstvenom trgu koji se u vrijeme blagdana pretvara u tržnicu punu suvenira i lokalnih rukotvorina. Osobit je doživljaj posjet klizalištu na otvorenom gdje se, osim u klizanju, uživa u blagdanskim svjetlima i pogledu na gradske muzeje koji ga okružuju.

  PRATITE NAS

  1,274InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Moreška – viteško srce Korčule

  Pokrovitelj priče Uz katedralu sv. Marka, korčulanske bratovštine, kamenoklesarstvo, tradicijsku drvenu brodogradnju i vaterpolo, stoljećima poznati viteška tradicijski ples moreška, upotpunjava ljepotu Korčule. Oni su snažni,...

  Bogatstvo Varaždinske okolice

  Explore Preporuke
  Putevima bana Jelačića
  Zlatna SLavonija na dva kotača
  Mističnim bilogorskim putevima
  Moreska viteško srce